Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Tarte tartin/ fransk äpplekaka

  • RECEPT GÖR: 8 portioner
  • TILLAGNINGSTID: 45 minuter
  1. Förvärm ugnen till 200°C
  2. För att göra degen. Blanda  smör och socker krämigt  i en skål med elvisp.
  3. Tillsätt Fate Low Protein All-Purpose Mix och bakpulver samt salt och blanda till ihop med en slev..
  4. Blanda ihop ProZero, äggersättning och  vaniljessens/innankråmet från 1 st vaniljstång i en separat skål.
  5. Tillsätt ProZeroblandningen till mjölet och blanda till en slät smet. Här kan det vara bra att använda elvisp.
  6. Fördela sockret ( brunfarin/muskovadosocker) i botten av en ugnsfast stekpanna/ ugnsform.
  7. Arrangera äppleringarna/äppleklyftorna ovanpå sockret.
  8. Fördela smeten över äpplena och jämna försiktigt till ytan.
  9. Baka i ugnen i ca 25 minuter eller tills kakan är torr när man sticker i den med en sticka.
  10. Låt kakan kallna något.
  11. Lägg på en tallrik som är större än formen/stekpannan och vänd formen så att kakan lossnar.
  12. Servera ljummen/rumstempererad