Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Enkel Smördeg med låg proteinhalt

  • RECEPT GÖR: Receptet ger 300g smördeg
  • TILLAGNINGSTID: Beredningstid: 30 minuter. Vilotid: 50 minuter.
Gör så här: 1: Lös upp saltet i vattnet. 2: Blanda Fatemjölet med kuber av kallt smör med händerna så att det börjar likna smuldeg men så smörbitarna fortfarande syns. 3: Tillsätt kallt saltat vatten. 4: Blanda sedan försiktigt ihop till en deg. (ev kan det behövas lite mer Fatemjöl om degen är väldigt kletig) 5: Forma till en boll, linda med plastfolie och låt vila i kylen i 10 minuter. Gör sedan en fyrkant av degen genom att försiktigt kavla den platt med en kavel. 6: Pudra med lite  Fate mjölmix på båda sidor. 7: Kavla ut till en rektangel som är tre gånger längre än dess bredd. 8: Gör ett så kallat "treslag" Vik den övre delen 1/3 nedåt och vik botten över den. Vrid degen 90 grader så att den vikta kanten är till vänster. 9: Den första kavlingen är nu klar. 10: Upprepa denna process  tre gånger och låt vila i 10 minuter mellan varje varv. 11: Kavla försiktigt ut degen tills den är 2 till 3 mm tjocklek. Denna kan nu bakas av som en rektangel och pudras med florsocker eller till Croissants: 12: För Croissants- Skär den utkavlade degen i trekanter. 13: Lägg triangeln (trekanten) med spetsen nedåt och rulla ihop degen till en Croissant.