Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Griljerad Rotselleri

  • RECEPT GÖR: 1 hel rotselleri räcker till ca 8 port
  • TILLAGNINGSTID: över 60 min
Gör så här: 1: Sätt ugnen på 200 grader 2: Skär skåror i ett rutmönster i Rotsellerin 3: Baka av i mitten av ugnen i ca 1 h 4: Dela löken och koka den i vin/cider och timjan tills hälften av vätskan återstår 5: Tillsätt oljan och ½ tsk av saltet 6: Häll oljan över den bakade rottsellerin och baka ytterligare 1 timme i  och ta ut och låt svalna något. Ös med oljan några gånger under tiden 7: Mixa persilja och ströbröd + ½ tsk salt till smulor 8: Pensla Rotsellerin med  senapen och strö sedan över smulet. 9. Höj ugnsvärmen till 225 grader och griljera i ca 10 min eller tills smulet har fått fin färg