Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Home > Vitafriendspku > Recipes > 4 olika sorters grädde baserade på Prozero
Back to recipes

4 olika sorters grädde baserade på Prozero

  • RECEPT GÖR: Recept på: 450 ml kaffegrädde / 500 ml matlagningsgrädde / 650 ml vispgrädde / 650 ml extratjock vispgrädde
  • FÖRBEREDELSEDAGS: 20 - 30 minuter
  • TILLAGNINGSTID: 3-4 timmar
Steg 1

Smält smöret i en kastrull som rymmer alla ingredienser

Steg 2

Rör ut maizenamjölet i den kalla Prozeron.

Steg 3

Tillsätt Prozero/maizena blandningen till kastrullen och värm på svag värme tills blandningen börjar sjuda och tjockna

Steg 4

Ta bort från värmen

Steg 5

Mixa med stavmixer i 30-40 sek

Steg 6

Låt svalna

Steg 7

Täck över och låt stå i kylen under 3-4 timmar. Gärna över natten.

Steg 8

När blandningen är kall har den nästan en mjuk, geléaktig konsistens 9: När blandningen är kall och har stelnat kan den vispas med elvisp så att den får en lätt och fluffig konsistens

Serving Suggestion

Gräddsorterna går också bra att frysa. Ett tips är att frysa in i iskuber/istärningar för att lättare kunna ta fram den mängd man behöver

Topp tips!

Använd alltid osaltat smör

Grädde är basen i många recept,  t ex cappuccino, smoothie, och glass eller bara som grädde i sig.  Här beskrivs hur man kan göra fyra olika gräddsorter alla baserad på Prozero:

  • Kaffegrädde (0,2 g protein per sats)
  • Matlagningsgrädde (0,4g protein per sats)
  • Vispgrädde  (1 g protein per sats)
  • Extra tjock vispgrädde (så kallad dubble Cream) (1 g protein per sats)

  • Kaffegrädde: Ger ca 450 ml
  • 400 ml Prozero
  • 50g osaltat smör
  • 3 st rågade tsk maizenamjöl (ca 15ml)
  • Matlagningsgrädde: Ger ca 500ml
  • 400 ml Prozero
  • 100g osaltat smör
  • 4 st rågade tsk maizenamjöl (ca 20ml)
  • Vispgrädde: Ger ca 650 ml
  • 400 ml Prozero
  • 250g osaltat smör
  • 6 st rågade tsk  maizenamjöl (ca 30 ml)
  • Extra tjock vispgrädde (så kallad dubble Cream) ​​​​​​​ Ger ca 700 ml
  • 400 ml Prozero
  • 250g osaltat smör
  • ½ dl  maizenamjöl (ca 50 ml)