Sätt ugnen på under och över värme på 175 grader
Smör en pajform med löstagbar botten (ca 20 cm I dm)
Smält smöret i en kastrull som rymmer alla ingredienser.
Blanda ner ljus sirap och socker
Låt blandningen svalna något om den är varm
Sikta i Fate låg protein mjöl, salt och kakao
Rör till en jämn smet med en slev (ej visp)
Häll över smeten I formen och baka i mitten av ugnen i ca 25-30 min eller tills kakan fortfarande är kladdig men inte rinnande. Tänk på att kakan bakas vidare efter den har tagits ut från ugnen
Ta ut och låt svalna
Passar perfekt med Prozerogrädde eller Prozeroglass
Kakan går bra att frysa.
Kladdkaka med lågt innehåll av protein. För att få kakan extra kladdig så är det viktigt att inte få in för mycket luft i smeten. Släng bort vispen och ställ in ugnen på över/undervärme i stället för varmluft.
Hela receptet ger 10,5g protein 525 mg Fa
Per bit om 12 bitar 0,8 g protein 44 mg Fa