Förvärm ugnen till 200 ° C.
Mät upp ca 1 msk FATE-Mix, placera åt sidan.
Placera kvarvarande Fate-mix, jäst och salt i en stor skål och blanda så att ingredienserna fördelas.
Kombinera olja, varmt vatten och kulör i en kanna och häll över de torra ingredienserna.
Blanda direkt med en ballongvisp eller en elvisp. Först kommer degen kännas väldigt lös men den tjocknar efter 20–30 sekunders omrörning. Låt stå och svälla en stund.
Fördela degen jämnt över två, 13 cm x 24 cm bakformar som har oljats lätt. Damma händerna med resterande Fatemix, tryck försiktigt på toppen av varje limpa för att jämna ut ytan. Placera formarna i en stor plastpåse, bind upp ändarna, fånga tillräckligt med luft så att påsen lyfts över brödet. Låt stå på en varm plats tills degen nästan har fördubblats i storlek.
Baka av formarna i mitten av ugnen i ca. 35 minuter tills toppen är gyllenbrun. Ta bort limporna från formarna och lägg dem på ett galler för att svalna.
Går bra att frysa in skivat.
Basrecept på Fatebröd som kan användas för att baka ut brödlimpor i ugn eller för att användas i bakmaskin.
Hela receptet ger 2 g protein och 30 mg fa
Ett riktigt saftigt hembakat bröd som kan användas till det mesta. Detta lågprotein recept lever upp till förväntningar på ett riktigt gott bröd.
Fate-all purpose mix är ett livsmedel för specifikt medicinska ändamål och ska användas under medicinsk tillsyn och i samråd med behandlande dietister