Blanda alla torra ingredienser (Fate mix, salt och kryddor) i en bunke
I en separate bunke så blandas alla våta ingredienser (olja, vatten och ketchup)
Tillsätt de våta ingredienserna till de torra och blanda ordentligt (30-50 sek) tills allt är blandat
Låt smeten vila I 1-2 minuter
Mjöla händerna med Fate mix och ta upp smeten och knåda den några gånger så att alla ingredienser har blandats ordentligt
Ta en sked med smet (ca 35-50 g) och forma/rulla den till en korv på mjölad arbetsbänk eller använd ett korvhorn och (vegetariskt korvskinn) och fyll och forma till korvar.
Stek korvarna i olja tills de är krispiga. Kör klart i ugn i ca 10 min.
Servera med korvbröd/burgarbröd och tillbehör:
Senap,ketchup och rostad lök
Tillverkade av ingredienser som de flesta har hemma, ser dessa korvar ut som “vanliga” grillkorvar. Smeten går snabbt att blanda ihop och kan formas till lågprotein “köttbullar” eller biffar för variation.
Vegetariskt korvskinn kan beställas på Lundgrens skafferi
Hela receptet ger 1g protein 20mg Fa
Per korv 0,1g protein 0,2 mg Fa