Riv morot, lök och champinjoner fint på ett rivjärn.
Värm en stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja och smör.
Stek grönsakerna i ca 5 minuter utan att de tar färg men så att de blivit mjuka och att vätskan kokar bort.
Ta av värmen och låt svalna något.
Blanda olja, senap , soja, kryddor och Prozero.
Tillsätt blandningen till de stekta grönsakerna och rör till en smet.
Blanda ner Fate mjölet och rör med en sked till en fast färs har formats. Låt gärna stå och svälla i kylen.
Doppa händerna i vatten och rulla jämnstora bullar av smeten. Känns smeten för lös kan man tillsätta ytterligare Fatemjöl.
Stek i omgångar på medelhög värme i olja och smör. Rulla runt i pannan så att de får färg runt om.
Servera varma eller kalla med valfri sås.
Servera med goda tillbehör
Går bra att frysa ostekta för att sedan tinas upp och stekas.
Variera kryddningen för att göra olika varianter.
Grundrecept på Lågprotein ”köttbullar”
Goda som de är eller med passande tillbehör.
Hela receptet ger 6 gram protein 300 mg Fa
Per bulle om 30 st 0,2 g protein 10 mg Fa
Fate mjölmix och Prozero är livsmedel för särskilda medicinska ändamål och skall användas under medicinsk övervakning.