Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Glutenfria ciabatta

  • RECEPT GÖR: 9 bröd
  • FÖRBEREDELSEDAGS: 90 min
  • TILLAGNINGSTID: 15 min
Steg 1

Smula ner jästen i en degbunke.

Steg 2

Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med vattnet.

Steg 3

Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop degen. Det räcker att använda en slev och röra ihop degen, den behöver inte knådas eller arbetas särskilt mycket. Obs! Degen ska vara lös och kladdig.

Steg 4

Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 60 minuter.

Steg 5

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Strö lite mjölmix över degen och platta ut den till en några centimeter tjock platta. Knåda inte degen, det ska vara så mycket luft som möjligt kvar i degen.

Steg 6

Skär i bitar. Jag tycker att det blir lagom med 9 bitar.

Steg 7

Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Steg 8

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Innehåll:

Med Lailas glutenfri mjölmix:

Hela receptet ger 4,4 g  protein mg Fa 222

Per bröd (om 9st) 0,5 g protein 24 mg Fa

Med Fate all purpose mix:

Hela receptet ger 5,1 g protein 190 mg Fa

Per bröd (om 9st) 0,56 g protein 21mg Fa

  • 25 g jäst
  • 400 g (4 dl) vatten
  • 30 g (2 msk) oliv- eller rapsolja
  • 1 msk strösocker eller honung
  • 1 tsk salt
  • 495 g (9 dl) glutenfri mjölmix ( Lailas blå) eller 500g Fate all purpose mix
  • Mjölmix till utbakning