Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Home > Vitafriendspku > Recipes > Grönsaksbollar "Swedish vegan Meatbolls"
Back to recipes

Grönsaksbollar "Swedish vegan Meatbolls"

  • RECEPT GÖR: 6 port (40–50 st)
  • FÖRBEREDELSEDAGS: 30min
  • TILLAGNINGSTID: 30 min
Steg 1

Skala och finhacka löken (alt riv löken på ett rivjärn)

Steg 2

Stek löken i olja i ca 5 min utan att den tar färg. 2: Blanda den stekta löken med Prozero, kryddpeppar, kryddnejlika, soja, buljongtärning och senap.

Steg 3

Mät upp ca 1 1/2 dl av lökgrädden (för 40-50 st), OBS! Tänk på att köttbullarna kan bli för lösa om mer lökgrädde används).

Steg 4

Häll i en bunke och blanda ner krossade mini cracker, fiberhusk och Fate låg proteinmix

Steg 5

Blanda ner finriven sötpotatis och finriven zucchini

Steg 6

Blanda allt till en slät färs

Steg 7

Låt blandningen svälla i ca 5–10 minuter.

Steg 8

Rulla 40-50st små grönsaksbollar med lätt fuktade händer

Steg 9

Stek gyllenbruna i omgångar i olja och smör

Steg 10

Stek eventuellt färdigt i ugn (175°C) i ca 10 min

Serving Suggestion

Servera med tomatsås eller brunsås gjord på Prozero

Topp tips!

Passar perfekt att frysa!

En lågprotein variant på traditionella Svenska köttbullar kryddade på samma sätt, med lök och senap och kryddpeppar…

Hela receptet ger 11 g protein 400 mg fa

Per portion 7–8 st: 1,5g protein 68 mg fa

Per grönsaksboll 0,2g protein 9 mg fa

ProZero och Mini crackers är livsmedel för specifikt medicinska ändamål och ska användas under medicinsk tillsyn och i samråd med behandlande dietist

  • 120g gul lök
  • 1 dl Prozero
  • 1 krm kryddpeppar (5 st mortlade kryddpepparkorn)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller buljongpulver (1 tärning motsvarar 1 msk pulver)
  • 1 msk senap
  • 1 dl Mini Cracker (krossade till ströbröd)
  • 80g Fate låg proteinmix
  • 200 g kokt, kall, skalad sötpotatis (alt rotselleri)
  • 300g finriven zucchini
  • 1 tsk fiberhusk
  • Smör och olja till stekning