Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Home > Vitafriendspku > Recipes > Halvgrovt lågproteinbröd med morot
Back to recipes

Halvgrovt lågproteinbröd med morot

  • RECEPT GÖR: 1 bröd
  • FÖRBEREDELSEDAGS: 40 minuter
  • TILLAGNINGSTID: 45 min
Steg 1

Blanda vatten, olja, jäst och fiberhusk och låt vila i 10 min. Var noggrann när du mäter upp vatten.

Steg 2

Blanda i resten av ingredienserna. Rekommenderar blanda degen med köksmaskin för bästa resultat. 

Steg 3

Häll degen i oljad brödform. Jäs bröden i formen i ca. 25 minuter.

Steg 4

Pensla med olja för krispig skorpa.

Steg 5

Grädda i 45 minuter vid 235°C. Vänd ut bröden på galler och låt dem svalna . 

Topp tips!

Bröden passar bra att frysa in i skivor eller i halvbröd.

Ett Saftigt lite grövre bröd som passar bra till frukost- eller mellanmålssmörgåsen. 

Lågt protein fullkornsbröd - 1 bröd
1 st bröd ger 6,3 gram Protein 315 mg Fa
1 bröd ger ca 12 st skivor. Gram protein 0,5g /26 mg Fa per skiva (om 12st ) 
Fate mjöl mix är ett livsmedel för särskilda medicinska ändamål och skall användas under strikt kontroll.

  • 4 dl vatten (ljummet)
  • Olja (½dl)
  • 1 paket jäst
  • 5 g fiberhusk
  • Salt
  • 40 g havregryn
  • 60 g Semper grov mix 
  • 5 g linfrö
  • 1 st morot, finriven
  • 1 tsk guargummi
  • 1 tsk Sockerfärg
  • 300 g FATE mix lågproteinmjöl