Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Jackfruit Tikka Masala

  • RECEPT GÖR: 4 portioner
  • TILLAGNINGSTID: 35 min
Steg 1

Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme och tillsätt svamp, lök, chili, peppar, vitlök, ingefära, curryblad, kanelstång och jackfrukt och koka i 5 minuter under konstant omrörning.  

Steg 2

Tillsätt bockhornsklöver, gurkmeja, garam masala, curry, tomatpuré och koriander och koka i ytterligare 2 minuter.

Steg 3

Häll i de hackade tomaterna och ProZero i pannan och koka i 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

Steg 4

Tillsätt mangochutney, salt och peppar efter smak, rör om och låt koka ytterligare en minut.

Steg 5

Ta bort currybladen och kanelstången innan servering.

Serving Suggestion

Njut med lågproteinris, mango naans eller dosas och en sked Raita!

Topp tips!

Går bra att frysa in.

Denna Jackfruit Tikka Masala är ett kryddigt alternativ för dig som gillar indiskmat och står på en lågproteindiet.

Hela receptet ger 11,5 gram protein 550 mg Fa

Per portion (om 4 p) 2,9 gram protein 143 mg Fa

  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 50 g svamp, fint skivad
  • 100g Rödlök, fint skivad
  • 1 färsk grön chili, urkärnad och fint tärnad
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 10 g färsk ingefära, riven
  • 3 färska curryblad (kan uteslutas)
  • 1 kanelstång
  • 280 g burk Jackfruit, avrunnen och strimlad
  • Kryddor: 1 tsk torkad bockhornsklöver (kan uteslutas) 1 tsk torkad gurkmeja 1 tsk Garam masala 1 msk Currypulver
  • 1 msk Tomatpuré
  • 30 g färsk koriander, hackad
  • 390 g hackade tomater på burk
  • 100 ml ProZero
  • 1 msk Mango chutney
  • Salta och peppra efter smak