Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Krispiga "Fisk"biffar

  • RECEPT GÖR: 2 portions
  • FÖRBEREDELSEDAGS: 25 min
  • TILLAGNINGSTID: 20 min
Gör så här:
Steg 1

Koka sötpotatisen mjuk i vatten eller kör övertäckt på full effekt  några minuter i microvågsugn.

Steg 2

Häll av ev överblivet vatten och mosa sötpotatisen med en gaffel.

Steg 3

Tillsätt; hackad bananblomman, vårlök, persilja, citronjuice och smaka av med salt och peppar.

Steg 4

Blanda försiktigt med händerna och forma två biffar.

Steg 5

Värm oljan i en fritös enligt tillverkarens instruktioner. Det går också bra att steka i en stekpanna med mycket olja.

Steg 6

Bryt lågproteinbrödet i bitar och lägg dessa i en matberedare med knivtillsats.  Mixa brödet tills det har blivit till brödsmulor.

Steg 7

Häll upp Fate Low Protein All-Purpose Mix och ProZero och brödsmulorna i tre separata skålar.

Steg 8

Doppa biffarna först i Fate Low Protein All-Purpose Mix, sedan i ProZero och täck sist med brödsmulor.

Steg 9

Använd en tång eller hålslev för att placera de panerade biffarna  i den varma oljan. Fritera tills brödsmulorna har fått gyllenbrun färg. Alternativt stek de panerade biffarna i en stekpanna med olja på medelhög värme tills krispiga och har fått fin färg.

Steg 10

Ta biffarna upp ur oljan, skaka av och lägg på en bit hushållspapper för att  suga upp överbliven olja.

Serving suggestion:

Servera med sallad, potatis och en  kallsås

Krispiga biffar som passar perfekt att göra när man har överbliven sötpotatis från tidigare middagar. Variera kryddningen och ingredienser för att hitta på din egna favorit.

Hela receptet ger 1,5 g protein 75 mg Fa

Per portion 0,75g protein 37,5 mg Fa

Fate Low Protein All-Purpose Mix and ProZero är livsmedel för särskilda medicinska ändamål och måste användas under medicinsk kontroll. Detta recept har utformats specifikt för en lågprotein kost.

  • 100g sötpotatis, skalad och tärnad 
  • 100g konserverad, bananblomma, avhälld och hackad
  • 2 vårlökar, fint skivade
  • 20g persilja, hackad 
  • saft från ½ citron
  • salt och peppar
  • 50g Fate Low Protein All-Purpose Mix  
  • 100ml ProZero 
  • 300g låg protein brödsmulor (se recept burgarbröd)