Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Lågprotein ost- och Mango Naan

  • RECEPT GÖR: 4 bröd
  • TILLAGNINGSTID: 35 min
Steg 1

Blanda vatten, 1 msk olja, jäst, psylliumskal, socker, mangochutney, koriander, vitlök och tomatpuré och låt stå i 5 minuter tills blandningen tjocknar.

Steg 2

Lägg Fate low protein all-purpose mix i en separat skål och gör en liten grop i mitten av mjölet.

Steg 3

Tillsätt psylliumskalblandningen till Fate low-protein all-purpose mix och blanda med händerna tills en deg bildas.

Steg 4

Knåda degen i 3-5 minuter i bunken.

Steg 5

Låt degen vila/jäsa i 10 minuter och förvärm ugnen till 200 C/fläkt

Steg 6

Dela sedan degen i fyra lika stora mängder och forma till runda, platta bröd med händerna.

Steg 7

Lägg bröden på en plåt och pensla med resten av oljan och strö över den rivna veganosten

Steg 8

Grädda i ugnen i 15 minuter och servera.

Serving Suggestion

Servera till Tikka masala eller annan låg proteincurry

Topp tips!

Uteslut krydor och ost för att använda receptet för göra naturella naanbröd

Naan är ett indiskt flatbröd. Detta naanrecept med låg proteinhalt är det perfekta tillbehöret till valfri curry med låg proteinhalt. 

Hela receptet ger 1,3gram protein  60mg Fa

Per bröd (om 4st) 0,3 g protein 15 mg Fa

Fate low protein all-purpose mix är ett livsmedel för speciella medicinska ändamål och måste användas under medicinsk övervakning.

  • 180 ml varmt vatten
  • 2 msk olivolja
  • 4 g torkad jäst
  • 2 tsk Psyllium
  • 1 tsk socker
  • 1 msk Mango chutney
  • 10g färsk koriander, finhackad
  • 1 tsk vitlökspuré alt en pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk Tomatpuré
  • 230 g Fate low protein all-purpose mix (plus extra för utbakning)
  • 15g riven vegan ost