Blanda lågprotein ris och Prozero i en tjockbottnad kastrull.
Värm på medelvärme under omrörning till blandningen småkokar.
Sänk temperaturen och sjud i ca 30 minuter eller tills blandningen tjocknat och blivit en gröt.
Tillsätt socker och vanilj och tillaga i ytterligare någon minut. (Obs! använder du vaniljstång så kan denna vara med från början).
Servera varm eller kall med valfria tillbehör, kanelsocker, russin eller jordgubbssylt.
Låt kallna och blanda med Prozero-grädde för en egen låg protein Risalamalta.
Variera kryddningen genom att byta ut vaniljen mot tex kanel eller kardemumma
Risgrynsgröt, julgröt, tomtegröt eller varför inte ”Risifrutti”?
Receptet kan varieras och serveras varmt eller kallt.
Hela receptet ger 0,5gram Protein 20mg Fa
Per portion om (två) 0,25gram protein 10 mg Fa
OBS! Beräkningen inkl ej tillbehör
Prozero är ett livsmedel för särskilda medicinska ändamål och skall användas under medicinsk kontroll. Detta recept har utformats utifrån en lågprotein diet.