Värm ugnen till 225°C.
Blanda PROZERO, varmt vatten, torrjäst och psyllium husk i en skål tills allt är jämt fördelat.
Låt svälla i ca 10 min
Tillsätt Fate Low Protein All-Purpose Mix, olivolja, salt och ev torkade örter i blandningen och knåda ihop (ca 2 min) för hand till en lös deg.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 min på en varm plats.
Klappa in händerna med Fate Low Protein Mix och dela upp degen i 2 lika stora delar. Forma till tunna rektanglar ca 30x 45 cm styck
Bred på hälften av passatasåsen
Strö över hälften av violifeosten, veganskinka eller grönsaker samt basilikan.
Rulla ihop till en rulle.
Skär/dela upp rullen i 10 st bullar
Gör likadant med den andra deghalvan
Ställ ut stora muffinsformar och pensla botten på varje form med lite olja
Lägg pizzabullarna i muffinsformarna och låt jäsa övertäckta i 15-20 min.
Pensla bullarna med lite prozero och strö över flingsalt
Baka av mitt i ugnen i 12-15 mine
Går bra att frysa!
Pizzabollar som är perfekta att göra när man har tid över. Passar utmärkt som mellanmål eller att ta med på utflykten. Fyll med dina favoritingredienser.