Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Poke bowl

  • RECEPT GÖR: 1 portion
  • FÖRBEREDELSEDAGS: 15 minuter
  • TILLAGNINGSTID: 10 min
Steg 1

Koka lågproteinris enligt tillverkarens instruktioner och ställ åt sidan för att svalna.

Steg 2

Finhacka, hacka eller riv under tiden röd- och/eller grönkål, gurka, rädisor, morot och koriander.

Steg 3

Lägg riset i botten av skålen som bas och strö sedan över kål, gurka och morot. Strö över koriander, stekt schalottenlök, mango, sushi nori och sesamfrön. Toppa med kuber av avokado.

Steg 4

Blanda ingredienserna till dressingen i en liten burk. Skaka och häll dressingen över pokeskålen,  

Topp tips!

Hitta dina egna favorit kombinationer.
Riset kan också blandas med ättika socker salt till Sushiris.

Denna fräscha rätt är både vacker att titta på, samt god att äta. Poke betyder att skiva eller skära, och poke innehåller traditionellt fisk. I detta recept utesluter vi  fisken men bygger vidare på en smaskig kombination av skurna grönsaker, lågproteinris och kryddor som gör den till en komplett måltid i sig. Gör den till din egen genom att prova dina egna kombinationer och smaker. Den här Pokén har ett asiatiskt tema

1 portion | 1g per portion 50 mg Fa   10min

  • Poke Bowl:
  • ¼ kopp lågproteinris (kokt, kylt)
  • 1 dl grön- och/eller rödkål, tunt skivad
  • ½ gurka, skivad och hackad
  • 1 liten morot, rädisor, mango, riven
  • Koriander, näve färska, hackade blad (reservera några för servering)
  • Stekt schalottenlök (ca 2 tsk)
  • Sushi nori (1/4 ark, skuren i små tärningar)
  • En nypa sesamfrön
  • ½ avokado (90 g), skivad och tärnad
  • Salta och peppra efter smak
  • Dressing:
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk sojasås
  • 2 tsk citronsaft