Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Stekt ris med Jackfruit

  • RECEPT GÖR: 2 portioner
  • TILLAGNINGSTID: 25 minuter
Steg 1

Värm en stekpanna eller wok på medelhög värme

Steg 2

Tillsätt oljan

Steg 3

När oljan har blivit varm tillsätter man alla grönsakerna och steker dessa på hög värme tills de mjuknat något men fortfarande är krispiga.

Steg 4

Tillsätt det kokta lågprotein riset och sweet chili såsen. Rör runt och låt allt bli varmt

Steg 5

Krydda eventuellt  upp med mer Sweet chili sås och salt

Serving Suggestion

Servera med tex Sötsura grönsaker eller andra asiatiska låg proteinrätter

Topp tips!

Använd färsk chili för extra smak

Denna lågprotein risrätt med Jackfruit är perfekt att servera till lunch eller som ett tillbehör till en varmrätt.

Receptet ger 4,2g protein och 158 mg FA

Per portion 2,1 g protein och 79 mg Fa

  • 2 tsk Sesamolja
  • 150g  Jackfruit (osötad), avhälld och delad i mindre bitar
  • 50g svamp,  tunt skivad
  • 50g Röd paprika, skuren i små bitar
  • 50g Zuccini, skuren i små bitar
  • 50g Minimajs, skivad
  • 50g Vårlök, tunt skivad
  • 2 Vitlöksklyftor, krossade
  • 200g Lågprotein ris, tillagat enligt anvisning på paketet
  •  2-3 Msk  Sweet chilli sås