Skala bananen och dela i mindre bitar.
Frys in i fryspåsar i ca 1 h.
Placera frysta hallon och banan i en matberedare.
Pulsa mixa för att krossa allt.
Fortsätt mixa tills blandningen ser ut som en sorbet.
Servera omedelbart i skålar eller förvara i frysen.
Placera mangokuber och fryst banan i en matberedare.
Pulsmixa för att krossa mangobitarna.
Fortsätt mixa tills blandningen blir till en slät sorbet.
Servera omedelbart i skålar eller förvara i frysen.
Top Tip:
Alla färdigförpackade frysta frukter/bär fungerar bra till detta recept, försök att använda jordgubbar, blandade bär eller körsbär. Alternativt, färsk frukt, som melon och ananas, skuren i kuber och man sedan fryser in, fungerar också bra och smakar utsökt.
Använd matberedaren och mixa inte för länge. Knivarna värms upp snabbt och detta kan smälta sorbeten. Om detta händer, frys igen i skålar; 10 min och servera omedelbart.
Denna sorbet är superenkel att laga och smakar utsökt. En uppfriskande dessert på en varm sommardag! Släng inte bananer bananer som blivit bruna/prickiga. Frys in dem istället. Bananerna är extra söta och man behöver inte tillsätta något extra socker.
Hallonsorbet receptet ger 7 gram protein 350 mg Fa
Mangosorbet receptet ger 5 gram protein 250mg Fa