Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Vegetarisk Curry med Blomkålsris

  • RECEPT GÖR: Receptet ger 6 port
  • FÖRBEREDELSEDAGS: 10min
  • TILLAGNINGSTID: 40 min
Grönsakscurry:
Steg 1

Sätt en större kastrull/panna på låg värme.

Steg 2

Stek löken i oljan i ca 5–10 min eller tills löken har blivit genomskinlig och mjuk.

Steg 3

Tillsätt vitlök och tomatpuré och de hårda grönsakerna (morot, pumpa och sötpotatis) och stek på låg värme till grönsakerna börjar att mjukna.

Steg 4

Tillsätt currypulvret, paprika, svamp och stek några minuter till.

Steg 5

Häll på de krossade tomaterna och kokosmjölken och sjud tills grytan tjocknat.

Steg 6

Smaka av med salt och ev chili om man vill ha extra krydda.

Blomkålsris:
Steg 1

Ta bort blast och stock från blomkålen.

Steg 2

Riv blomkålen på den grövsta sidan på ett rivjärn alternativt pulsmixa i en matberedare med knivtillsats till dess att blomkålen har fått samma konsistens som ris.

Steg 3

Värm oljan i en stekpanna.

Steg 4

Tillsätt den rivna blomkålen och woka i ca 2–3 minuter på hög värme eller till dess att blomkålen har blivit krispig.

Steg 5

Krydda med salt och ev valfria kryddor som t ex kummin eller fänkål.

Serving Suggestion

Tillsätt chili för mer smak

Topp tips!

Tips! Gör en större mängd av receptet och frys in. Ta vara på blasten från blomkålen och rosta i ugn med olja och salt

Krämig indisk grönsaksröra som serveras med blomkålsris.

Hela receptet ger 10g protein 500mg fa.
Per portion 1,7g protein 83 mg fa.

  • Vegetarisk Curry
  • 2 msk olja
  • 2 st lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st paprika
  • 40g svamp
  • 100g Sötpotatis
  • 200g Morot
  • 200g Krossade tomater
  • 2 tsk curry
  • 2 dl kokosmjölk
  • Salt
  • Blomkålsris
  • 200g Blomkål
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt