Riv morot, zucchini och eventuellt avokado om ni väljer att ha med det i receptet.
Finhacka eller riv löken på ett rivjärn.
Blanda grönsakerna i en skål.
I en annan skål blandas Fate- lågprotein mix med bakpulvret och kryddorna.
Blanda hälften av mjölmixen med grönsakerna. Se till att allt är täckt av mjöl.
Vänd ner resten av mjölmixen och blanda väl (nu ser blandningen för torr ut, men fortsätt blanda så kommer gå ihop till en (oftast är det lättast att använda händerna).
Ta lite Fate lågprotein mix på händerna och forma en sked (70g) av smeten till en boll som sedan plattas ut till hamburgare.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek några burgare i taget tills de har fått fin färg på en sida. Vänd och stek klart på andra sidan.
Flytta till en ugnsform och håll varma i ugnen medan du steker klart resten.
Serving Suggestion:
Servera varma med hamburgerbröd och goda tillbehör.
Top Tip:
Variera med olika sorters grönsaker.
Om du vill minska fenylalanin-innehållet kan du ersätta 50g av grönsakerna med kokt lågprotein ris eller pasta.
Vegetariska burgare är både favoriter både till vardag och fest för små som stora barn. Här i en lågproteinvariant med avokado som tillför extra krämighet och nyttigt fett.
Hela receptet ger 5,2 g protein och 146 mg fa
(1 biff) ger 0,65 g protein och 18,2 mg fa.