Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Back to recipes

Vegetariska Grillspett

  • RECEPT GÖR: 6 st grillspett
  • FÖRBEREDELSEDAGS: 30 minuter + marinering
  • TILLAGNINGSTID: 10 min
Gör så här:
Steg 1

Blanda alla ingredienser till marinaden i en medelstor skål eller plastpåse.

Steg 2

Lägg de delade grönsakerna i marinaden; låt marinera i minst 2h eller gärna över natten.

Steg 3

Varva  de marinerade grönsaker på grillspetten.

Steg 4

Grilla ute på kolgrill eller i ugn under grillgaller; Pensla med kvarvarande marinad under tillagningen.

Steg 5

Vänd spetten under grillningen så att alla sidor blir tillagade. Tillagningstiden är inte exakt; grilla tills grönsakerna är mjuka och har fått färg.

Steg 6

Servera varma direkt från grillen.

Serving Suggestion

6 x 15 cm grillspett (träspett ska blötläggas i vatten i 1 timme före användning; detta hindrar dem från att brinna under tillagningen)

Servera grillspetten med lågproteinris eller pasta.

Låt marinera  i kylskåpet över natten för bästa resultat. 

Vegetariska grillspett som är enkla att förbereda och passar perfekt att lägga på grillen.

Protein och Fa-mängd varierar utifrån val av grönsaker men uppskattningsvis ger receptet på 6 st grillspett,  totalt 7,2g protein och 243 mg Fa.

Per spett (om 6 st) 1,2g protein och 40 mg Fa

  • Marinad
  • ½ dl olivolja
  • 1 ½ msk vinäger
  • 2 tsk krossade vitlökar
  • ½ tsk varje torkade kryddor ev chili flakes
  • Salt och peppar; efter smak och tycke
  • Grönsaker
  • 12 medelstora svampar (champinjon)
  • 12 körsbärstomater
  • 6st rädisor
  • 1 paprika; valfri färg; delad i bitar
  • 1 liten zucchini; skuren  i 2 cm kuber
  • 1 liten rödlök: delad i grova bitar