steg 1 Fyllning till ostkakan
Blanda Prozero mjölk, smör och maizena i en kastrull på låg värme och rör om med en visp tills den kokar och tjocknar. Låt svalna i några minuter.
2: Häll blandningen i en plastskål och mixa den slät i ca. 40 sekunder med en handmixer. Kyl i minst 4 timmar eller över natten.
Ställ in ugnen på 200 grader
Blanda Fatmjölet i en bakmaskin eller med degkrokar/elvisp och rör om med sockret. Smula i smöret som du har skurit i kuber, fortsätt blanda tills det blir en deg.
Använd bakpapper under och över degen när du kavlar ut den till en cirkel. Måtta gärna med kanten på formen över degen för att se om du har en tillräckligt stor botten
Lägg bakpapper i botten av formen och sätt tillbaka kanten innan du skär av bakpapper längs ytterkanten. Ta sedan bort kanterna på bakformen och lägg botten på formen över degen. Du kan sedan enkelt vända degen så att du inte behöver lyfta kakbottnen i formen innan du sätter ihop kakformen igen.
Pricka kakbottnen med en gaffel. Baka i ca. 25 minuter tills den är färdigbakad och gyllene.
Ställ den att svalna.
Vispa upp den kylda "ostfyllningen" i ca. 2 minuter med en handvisp/mixer tills den är lätt och fluffig
Tillsätt florsocker och citronsaft innan du använder handmixern i ytterligare 2 minuter tills "ostfyllningen" har en jämn konsistens.
Häll fyllningen över kakbottnen och sprid ut med en fuktad spatel/slickepott.
Kyl kakan i kylen i ca. 4 timmar eller över natten. När kakan ska tas ur formen, skär den längs kanten med en kniv.
Om du vill göra kakan på kortare tid kan du lägga "ostfyllningen" i frysen så att den svalnar snabbare.
Men kom ihåg att den inte blir fryst.
En festlig lågprotein Cheesecake, bestående av två lager – en krispig botten och ett slätt, krämigt toppskikt. Servera med extra jordgubbar eller andra favorit bär. Passar perfekt som sommartårta.
Hela receptet ger 2,2 gram protein 145 mg Fa
Per kakbit om 12 st gram 0,18 g protein 12 mg Fa